Категории


Ikke glem at Camping selv ikke lærte datoen for rapturen fra

Hvorfor Apokalypsen er så overbevisende

canada goose norge Som vi alle har hørt nå, forutslo den amerikanske predikanten Harold Camping at slutten ville komme på 21. mai. I sin versjon ville slutten begynne med rapturen, hvor den fromme ville bli tatt fysisk i montreal opp til himmelen, i nærheten av meg, forlater resten av oss til en ganske dyster canada goose outlet skjebne. Jeg trenger ikke å fortelle at ting ikke skjedde som Camping forutslo. Rapturen skjedde ikke i det minste, det skjedde ikke med noen jeg kjenner. canada goose norge

canada goose jakker dame Camping var ikke den første personen som hadde spådd slutten av verden, og han vant ikke være den siste. Faktisk har verden endt nesten siden dagen begynte. Apokalypsen synes det, er et ganske konsistent tema gjennom menneskehetens historie, og utgjør i nesten alle kulturer. canada goose jakker dame

canada goose jakker herre Det er fristende å avvise Campingens Canadas Goose Outlet Store Calgary-tilhenger som gullible crackpots. Flere enn noen få kommentatorer uttrykte tilfredsstillelse til de troendes skuffelse som klokken krysset ned på et arrangement som aldri kom. Men ville det ikke vært bedre å spør hvorfor apokalypsen er så overbevisende? Hva er det med tider vi lever i som ville gjøre rasjonelle mennesker godta ideen om at verdens ende var over oss? canada goose jakker herre

canada goose salg Campingens spådommer er allerede blitt diskutert til døden (den beste analysen jeg har sett er en serie korte svar samlet av kolonnepresentant William McKenzie). Men siden vi vet at denne typen ting er bundet til å skje igjen, er det tre poeng på Husk neste gang noen forteller deg at slutten er nær: canada goose salg

canada goose trillium Når vi ser folk som Camping og hans etterfølgere i nyhetene, er det lett å anta at all denne bekymringen med apokalypsen er et kristent fenomen. Men ideer om slutten er ikke unikt kristne, unikt amerikansk eller til og med unikt vrangforestillinger. Hver kultur siden begynnelsen av sivilisasjonen har hatt en ide om hvordan, hvorfor og når verden vil ende. Jeg vil sannsynligvis møte litt kritikk for å si det, men religiøse og vitenskapelige ideer om verdens ende er faktisk ikke det annerledes: begge er basert på en kombinasjon av observasjon, analyse og tro. Ja, tro. Hvis du tror at enden kommer når jorden blir oppslukt av en døende sol, er det fordi du har tro på det vitenskapelige samfunns integritet som fortalte deg at det var slik. Ikke glem at Camping selv ikke lærte datoen for rapturen fra visjoner eller engler, han beregnede det fra bevis han fant i Bibelen. Dette var også vitenskapen minst vitenskapen om en slags. canada goose trillium

canada goose jakke dame 2. Det er ikke slutten på Canada: canada goose jakke dame

canada goose herre Det er egentlig ikke. Ordet apokalypse, som kommer fra den greske sted apokolupsis, betyr ikke ‘ødeleggelse’, men åpenbaring, som i Åpenbaringsboken. Faktisk deler de fleste religiøse bilder av verdens ende med dette temaet for å avdekke et stort mysterium eller hemmelig, skinnende lys over verden og innlemme en ny tidsalder for fred og opplysning. For å forstå hvorfor folk ville se frem til apokalypsen, eller til og med prøve å fremskynde sin ankomst med en Canada-goose outlet outlet mall (for eksempel da den japanske Aum Shinrikyo-kulten utgitt dødelig sarin-gass på Tokyo-t-banen i 1995 ), må vi huske at denne hendelsen ikke er verdens ende, det er bare verdens ende som vi vet det. Når ødeleggelsesperioden er bestått, kan de fortjente få (mer på dette senere) se frem til en ny, perfekt alder. canada goose herre

canada goose jakke 3. Vi vant ikke hvorfor før det er over: canada goose jakke

canada goose De fleste bilder av apokalypse dreier seg om ideen om rettferdighet. Med verdens ende kommer en god sortering av det gode fra de dårlige, sauene fra geiter, eller hva har du. Igjen, dette er ikke en unik kristen ide. Mange religioner, spesielt i deres mer populære variasjoner, deler dette temaet med en endelig dom. løftet om perfekt rettferdighet at de troende vil bli belønnet, mens de ugudeliges synder blir avslørt og straffet, er bemerkelsesverdig attraktivt, spesielt når en slik rettferdighet er unnvikende Canada Goose Premium Outlet i hverdagen. Men mer enn det, er slutten på en verden som klimaks av en film. I hans kommentarer til McKenzies blogg forteller Dallass minister Daniel Kanter at vår bekymring med Canada-apokalypsen gjenspeiler En masse narcissisme som går i stor grad i det amerikanske samfunnet, kan vi ikke forestille seg hvordan verden kunne gå uten oss. Kanter gjør et godt poeng, men han overvurderer hvor unike moderne amerikanere er. Andre religiøse ideer om slutten gjør noe de skriver historie som en serie av portenter, profetier og åpenbaringer som alle fører opp til dette øyeblikk. En kinesisk tro, utbredt i århundrer, er at Konfucius, Laozi og Buddha (denne listen ble senere utvidet til å inkludere Jesus og Mohammed) var alle profeter av en hemmelig ‘sann lærdom.’ Ikke overraskende markerer åpenbaringen av denne sanne læren at ottawa kulminerer historien og slutten av alderen. Hvordan og når verden slutter, gir mening og hensikt til hvorfor det eksisterte i utgangspunktet. canada goose

canada goose jakke herre Årsakene til hvorfor apokalyptiske bevegelser plutselig får trekkraft forteller oss mye om oss selv og vårt samfunn. Vi tenker på slutten, ikke bare i tider av canada-goose-jakker stress, men i tider med usikkerhet. Når det er sagt, kan vi alle se frem til neste runde av apokalyptisk hysteri i 2012 canada goose jakke herre.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

1111